De geschiedenis van schoenen

schoenen

De kosten bleven stijgen tijdens de nationale economische moeilijkheden, en de mensen begonnen af te zien van veel van de gemakken van het leven van de middenklasse. Massa’s kochten geen dure auto’s meer en de massa’s gaven niet meer uit aan eethuisjes en showrooms. Veel mensen begonnen van dag tot dag te leven met veel kleinere budgetten dan zij van tevoren hadden gepland.

Degenen die meer konden sparen, deden dat op allerlei manieren.Hupverkopen, ruilhandel, uitverkoop, veilingen, tweedehands goederen, websites, garageverkoop, huis-aan-huisverkoop, vrienden en familieleden, tweedehands en nieuwe auto’s, kleding en schoenen, computers, en elektronische gadgets schwabbelden. Marktkoopjesjagen werd de praktijk van de middenklasse. De vraag naar goede koopjes en de beschikbaarheid van krediet maakten het echter niet mogelijk alle oude gemakken als betaalbaar te beschouwen.

Schoenen begonnen op straat te worden verkocht met de ontwikkeling van high-end schoeisel. Prom-jurken, SuSE jeans en laarzen veroverden de modewereld in het begin van de jaren 1970. Elegante schoenen werden al snel het symbool van sociaal en cultureel prestige. Schoenen bleven het voorwerp van dagelijks dragen, een alternatief voor wapens, in de strijd voor een verstandige mode (Brandvertragende stoffen).

Ondertussen voorzag de markt voor dames- en kindermodeschoenen in feite in de behoeften van de middenklasse. De aankoop van goed gepresenteerde schoenen beloofde een status, een aura van succes en een gevoel van rijkdom. Het prestige van hoogwaardig schoeisel kon worden verhoogd met accessoires die uniek waren voor de eigenaar. Er moest onderscheid worden gemaakt tussen werklaarzen, jachtlaarzen, goed gemaakte laarzen, modieuze laarzen en de rest. Zo werden jachtlaarzen geassocieerd met wat voorhanden was. Deze klassiek mannelijke en elegante schoenen werden in de jaren 1950 vaak in Duitsland en Italië ontworpen.

Accessoires werden zo een belangrijk onderdeel van de schoenwinkelervaring. Een schoen wordt waardig door zijn mobiliteit, schoonheid, constructie, kwaliteit en vakmanschap. Maar het was vooral aan de bovengenoemde factoren te danken dat schoenen steeds meer werden beschouwd als tekens van sociale en economische status.

Er was een afbraak van de klassieke clausule van schoenen als geklede schoen. Deze werden gecreëerd om tegemoet te komen aan het groeiend aantal mensen dat regelmatig hoge hakken begon te dragen, om zo integriteit en sierlijkheid te tonen. Deze schoenen werden gemaakt om modieus decoratief te zijn. Het idee werd om de hiel meer siticate, en om het een tekening van de aandacht te geven.

BOB schoenen zijn het eerste handelsmerk van de huidige strike lijn. Deze zijn het handelsmerk van de jaren zeventig geworden.

Deze schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende wijdtes. F wijdte is erg populair, B als in het midden, D wijdte is ideaal voor mensen zonder slaap en mensen met rimpels. De gewone D wijdte is ook heel populair.

Beha’s zijn er in verschillende kleuren naast het donkere blad dat ook populair is bij mannen. De bh’s worden gedragen door zowel meisjes als jongens en deze zijn verkrijgbaar in zowel roze als rood.

De brasher schoenen voor meisjes waren een onmiddellijke hit. De laatste scheerfactor kreeg veel aandacht bij de stijlen van de schoen. Men was van mening dat het mengen van te veel materiaal met te veel stijl het doel van bescherming van de voet niet kon dienen.

De schoenen begonnen te worden ontworpen en specifiek voor de draagster te worden gemaakt. Dit ontwerpstatement trok zoveel meisjes aan dat het een beetje een rage werd.

De schoenen waren zo succesvol dat er al snel duplicaat-ontwerpen werden geïntroduceerd door verschillende bedrijven. Zo ontstond een mooi en vertrouwd uiterlijk.

De algemene opinie was dat Barenholts de plaats was om Barenholts schoenen te kopen. Verschillende boekhandels werden over de zaak ingelicht. De mening was dat Barenholts de juiste afmetingen had. Niet alleen dit, maar ook de steun en het comfort dat de schoen kreeg door de orthesen.

Ook de verschijning van de schoenen in de tijdschriften was indrukwekkend. Het tijdschrift “Allure” neemt Barenholts platte schoenen op in zijn lijst van must-haves. Barenholts platte schoenen waren ook te zien in Vogue.

Barenholts heeft een online winkel ontworpen voor alle schoenen die het produceert. Tegenwoordig opereert het ook dat zijn schoenen zowel op de lokale markt als in online winkels verkrijgbaar zijn.