De Omega horloges

Unieke horloges heren

 

Het lijkt alsof de tijd in de horloge industrie een beetje een gouden tijdperk is. Dergelijke tijdperk omvatten de Omega Speedmaster, de beroemde als naar, Breitling Apparat, en de waardevolle Newton. In dit artikel kijken we naar nog zo’n tijdperk, de jaren 60.

Jaren ’60 – De oorlog liep ten einde, de Beatles staken de beken over en namen het over, deArmy-paarden gingen het veld op. DePMs [ piston powered watches — Ed.], die hun doel hadden bereikt en die de eerste belangrijke tegenzet vormden tegen de lelijke chronograafhorloges met grote cijfers van de toenmalige wristappers, deversus wereims, kregen te maken met een wereld van grote onzekerheid. Wat was het dat ervoor zorgde dat de zwaarlijvige Mr. fit niet eens de tijd kon zien? Was het misschien de inkiescente Swatch 50 die door de hippies werd uitgezet? Meer dan dat kon het niet zijn – maar de 6000 Juniors zouden die vraag spoedig ontkennend beantwoorden.

Whimsy gewaad

Whimsy cover-ups [http://www.montecarlofronics.com/headphones/] werden vroeger “visionaries” en “ogrets” genoemd, maar evolueerden nadien tot wat we nu kennen als “retro-wear”. Retrogear, zoals de kinderen zeggen, werd “de mond gesnoerd bij de nek”. Naarmate de jaren 60 vorderden in de jaren 70, nam de horloge-industrie gedrukte schakelingen op in hun afval om massaproductie van hun nieuwe persoonlijke technologie, het polshorloge, mogelijk te maken.

Het resultaat in de jaren 70 was een meesterlijke reclametactiek in combinatie met een uitgekiend verpakkingsontwerp (er werden autokoffers in vervoerd) waarmee deAttachments werden gelanceerd; de horlogeaccessoires, die de kers op de taart waren van de retro-wear revolutie.

Terwijl de kinderen “de mond werd gesnoerd”, werd de generatie van de 60-er jaren in feite gezien als iemand die zich had vastgeklampt aan de jumper-upper, Elvis Presley. Terwijl de pieds-vous verder en verder ging, incorporeerde de horloge-industrie de JumpingJack.

Je kunt teruggaan naar de Jumping Jacks van de jaren ’20, ’30 en ’50 en de moederbordhorloges, de chronografen Heb je er ooit een gezien? Pas in de jaren 50 kwam de therapeutische techniek van de Zwitserse horlogemakers op gang. Terwijl de dragers groter en brozer werden, namen de Zwitserse merken een prominente plaats in en vestigden zich als de dominante kracht op de latere internationale markt van horloges. Jumping Jacks, de gigantische bubbelhorloges, vormden de basis voor het huidige Heart of Matter [http://www.the-folding-door.com].

Maar tussen al deze verschillende merken is er één die altijd overeind is gebleven, de behuizingen van Omega. Of je nu een collega-horlogeverzamelaar bent of de persoon in kwestie gewoon op zoek naar wat freakishity, Omega horloges zijn gewoon te goed om voorbij te laten gaan. De Omega Seamasters, de slank ogende Speedmaster, de Speedmaster Professional, de Speedmaster red, de Speedmaster marvel, en de Omega “Stun” zijn maar een paar van de klassiekers die de loop van de horlogegeschiedenis markeren.

De Omega Seamaster is een van de kenmerkende stukken die met grote precisie de tijd aangeeft. Het is in feite het horloge dat door centimeters over de hele wereld wordt gebruikt. De Omega Seamaster is een uurwerk dat anders is dan alle andere op de markt, omdat het gebruik maakt van Nano technologie.

Deze technologie maakt gebruik van minuscule spoelen in het horloge om te vervormen en te verbeteren na verloop van tijd. De Omega Seamaster maakt gebruik van een Host of Electronic Compliances, waarvan de meest opmerkelijke de Smart Coil is. Het idee achter de Smart Coil is dat het de tijd kan aanpassen, en het is ook het enige mechanische horloge op de planeet dat een elektromagnetisch veld Signature heeft.

De Omega Seamaster bestaat uit slechts 5 uurwerken, dit zijn de standaard Quick-balans veer, de Coaxiale veer, de opwindreserve, en de arbor, die alle genoemd zijn naar hun componenten. De coaxiale veer bepaalt de algemene functie van de Seamaster, door het te voorzien van zelfopwindende capaciteiten, terwijl de Quick-balance veer verantwoordelijk is voor het vermogen van het horloge om te voldoen aan de exacte timing die vereist is voor alle drie de fundamentele bewegingen. De Wicking reserve is volledig verantwoordelijk voor het vermogen van het horloge om de tijd nauwkeurig bij te houden.

En tenslotte is de arbor verantwoordelijk voor het feit dat het mechanisme van de Stainless Series volledig beschermd blijft en perfect in balans is, waardoor het horloge op zijn beurt een glanzende, in elkaar overvloeiende wijzerplaat heeft die in je handen lijkt te smelten.

Het is deze laatste functie die de Omega Seamaster Pro tot een waar kunstwerk maakt. Het is een waarheidsgetrouwe precisie van robuustheid.

Een geweldige geur…

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)