kinderen

Kindercoaches worden vaak omschreven als “walk-in” professionals. Zij gaan naar de deur van de cliënt en maken een persoonlijk contact. Een coach kan advies geven, om hulp vragen, een cliënt door reeds lang aanvaarde levenslessen leiden en de cliënt daadwerkelijk de hand reiken. De doelen van het kind worden ontwikkeld naarmate de kinderen groeien.

Het eerste wat een kindercoach moet doen is beoordelen welke problemen er spelen en hoe het verder moet. Als dat eenmaal is gebeurd, gaan ze aan de slag om een plan op te stellen om de problemen onder begeleiding en steun van de cliënt door te werken.

De volgende stap die een coach kan nemen is de kinderen te helpen begrijpen hoe ze op een positieve, realistische manier naar deze problemen kunnen kijken. Het gaat tenslotte niet altijd om hen. “Braziliaanse bedrijven hebben de neiging om op een “formele” manier te groeien en zich te ontwikkelen. Zij hebben de neiging te vertrouwen op technische expertise en oordeel. Dit is een belangrijke les omdat hieruit blijkt dat strategieën van de oude stempel niet meer van toepassing zijn. Zij moeten begrijpen dat zij “hun praatjes moeten vertellen”. Een kind dat het vertrouwen in zijn kunnen verliest, zal uiteindelijk aan zichzelf gaan twijfelen. Als een coach dit doet, helpt hij de kinderen om te leren hoe ze hun eigen zelfbeoordeling kunnen controleren en hun eigen acties kunnen beheren zonder hulp van buitenaf.

Nu het in orde is om de groei van een individueel kind te reguleren, is het type coach nodig. Het enkelvoudige (of tweeledige) proces: lof en feedback; een telefoontje of bezoek aan huis op een vaste dag om te trainen door een mentor; en follow-up om te plannen zijn nog steeds de meest populaire routes.

Naast hun rol kunnen kindercoaches ook gevraagd worden voor een doorverwijzing of aanbeveling. Iedereen zal genieten van de extra aandacht en input die zij bieden. Dit kan gaan naar een kind dat erg spraakzaam is over hun zorgen, of naar kinderen die worstelen op bepaalde punten in hun ontwikkeling. Ze kunnen hen zelfs helpen met eenvoudige dingen en hen laten zien hoe ze uit een slechte gewoonte kunnen komen.

Ten slotte kunnen kindercoaches ook helpen bij het aanwervingsproces. Zij zullen aantonen dat zij de juiste firma zijn voor hun cliënten en hen promoten bij andere cliënten en werkgevers. Dat betekent echter niet dat een kindercoach een extraatje of een extraatje is. De prestatie van een kind op een voetstuk plaatsen of als het enige middel tot succes, is niet wat een kindercoach aanmoedigt.